Opleidingsaanbod MVK

Het Safely Academy opleidingsaanbod tot middelbaar veiligheidskundige

Adem jij veiligheid en gezondheid en is het je missie om dit uit te dragen naar medewerkers en bezoekers binnen een organisatie? Dan zijn onze MVK opleidingen helemaal voor je weggelegd.

Het is onze missie om vanuit die passie voor veiligheid en gezondheid mensen te trainen die gemaakt zijn voor het vak. We doen dit om de algemene veiligheid bij organisaties te waarborgen en ervoor te zorgen dat risico’s vermeden- en ingeperkt worden. Kies ook voor een opleiding met een hoog slagingspercentage, een heldere all-in prijs en gepassioneerde docenten!

Opleidingsaanbod en instroomdata

Je kan terecht voor onze MVK opleidingen in Spijkenisse (Zuid-Holland) en IJsselstein (Midden-Nederland). Zo zijn we goed bereikbaar voor iedereen die met het openbaar vervoer en de auto naar de opleidingslocatie komt. Voor onze opleidingen stellen we diverse instroomdata beschikbaar, zodat iedereen kan starten wanneer dit hen het best past.

Voor MVK Spijkenisse zijn dit de volgende data:

 • Donderdag 11 mei 2023
 • Zaterdag 03 juni 2023
 • Donderdag 14 september 2023
 • Zaterdag 30 september 2023

Voor MVK IJsselstein zijn dit de volgende data:

 • Dinsdag 04 april 2023
 • Zaterdag 08 april 2023
 • Dinsdag 22 augustus 2023
 • Zaterdag 02 september 2023

Hoeveel tijd ben je kwijt aan de MVK opleidingen?

Zodra je opleiding start volg je 2 lessen per week met in totaal 16 lesdagen. Je bent daarnaast in totaal ongeveer 350 tot 450 uren kwijt aan studielast. Daarbij profiteer je nog van 3 praktijkdagen waarbij het echt aankomt op het ervaren- en toepassen van de geleerde theorie. Dit geldt zowel voor MVK IJsselstein als MVK Spijkenisse.

Met welk niveau kan ik instromen?

Voor onze MVK opleidingen is het wenselijk dat je instroomt vanaf mbo niveau 4. Wanneer je daarnaast ook nog kennis hebt van veiligheid (bijvoorbeeld VOL-VCA) waarderen we dat nog meer. Ben je niet in het bezit van een diploma voor mbo niveau 4? Laat het ons dan weten. Wij kunnen je dan alsnog uitnodigen voor een toelatingsgesprek.

Wanneer je al in het bezit bent van een diploma voor OVK (Operationele Veiligheidskunde) of BVK (Basis Veiligheidskunde) kun je instromen vanaf module 2 in onze MVK opleidingen.

Wat betaal ik voor de MVK opleiding?

Voor de opleiding betaal je eenmalig €6.900 excl. btw. Het benodigde lesmateriaal is allemaal digitaal te bemachtigen. Daarnaast zijn kosten voor boeken, examenkosten en arrangementskosten gewoon inbegrepen in de prijs. Wil je meer informatie over de kosten of de opleiding zelf? Vraag onze gratis brochure aan.

Kom langs tijdens onze informatiebijeenkomsten

Om erachter te komen of de opleiding tot MVK’er helemaal voor jou is weggelegd geven we je de kans om alles te weten te komen over de opleiding en alle vragen te stellen die je hebt. Dit doen we met speciale informatiebijeenkomsten in zowel Spijkenisse als IJsselstein.

Voor MVK Spijkenisse is dit iedere 1e dinsdagavond van de maand aan de Pascalweg 1. Voor MVK IJsselstein is dit iedere 3e donderdagavond van de maand aan de Lorentzlaan 5. Schrijf je hier in voor een informatiebijeenkomst.

Waarom kies je voor een opleiding bij Safely?

Oog voor mens, veiligheid en gezondheid. Dat zijn onze heldere kernwaarden en dat laten we terugkomen in alles wat we doen. Onze passie heeft als doel gedeeld te worden, zodat veiligheid en gezondheid overal binnen iedere organisatie op één komen te staan.

Hoe wij werken:

 • Met kleine klassen van maximaal 10 personen
 • Met een passie voor persoonlijke aandacht en -begeleiding
 • Met open inschrijvingen en maatwerk
 • Met Hobéon certificering
 • Met 2 centraal gelegen opleidingslocaties in Nederland

Meer weten over wat een MVK’er doet?

Ben je nieuwsgierig naar je potentiële werkplek en welke werkzaamheden een MVK’er zoal uitvoert? Bekijk dan hier wat een MVK’er doet.

Benieuwd naar hoe onze opleidingen zijn opgebouwd?

Bij Safely leer je tijdens diverse opleidingen hoe je een volwaardige MVK’er wordt. Benieuwd hoe onze opleidingen zijn opgebouwd? Bekijk hier wat de opleiding inhoudt.

Schrijf je nu in voor één van onze opleidingen!

Is de opleiding tot MVK’er jou op het lijf geschreven? Twijfel dan niet langer en kom langs bij onze informatiebijeenkomst of schrijf je nu in voor de opleiding. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@safelygroup.com of bel naar de gewenste locatie. Voor Spijkenisse is dat 0181 – 50 75 73 en voor IJsselstein is dat 030 – 20 06 944.

Wij zorgen dat jij na het behalen van je MVK-diploma de eigenschappen beheerst om de belangrijke schakel tussen de werkvloer en het management te zijn. Als MVK’er zorg jij voor het continu uitvoeren en verbeteren van het veiligheidsbeleid binnen de eigen organisatie en/of bij een externe (project-) organisatie.

Module 1: Inleiding en RI&E

 • Arbozorg en wetgeving
 • Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E)
 • Risicobeheersing
 • Ongevalanalyse
 • Veiligheidsgedrag, risicotolerantie, brain-based safety / Neuro Safety

Module 2: Veiligheidsthema’s

 • Gebouwveiligheid
 • Arbeidsplaatsen en werkplekken
 • Elektrische veiligheid, materiaalbewerking, werken op hoogte, transport, BRZO, ATEX, gevaarlijke stoffen, milieu, brand, bhv, noodplannen
 • Pbm en signalering

Module 3: Gezondheidsthema’s

 • Arbeidshygiëne: gezondheidsleer, toxicologie, blootstelling
  Fysieke belasting
  Geluid, trillingen, verlichting, koude en hittebelasting, (binnen)klimaat
  Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Module 4: Managementthema’s

 • Ongevalsmanagement: registratie, procedures, analyse, methodieken
 • Adviesvaardigheden (communicatie, rapporteren, presenteren, interviewtechnieken)
 • Organisaties en processen, functie-inhoud
 • Normen en richtlijnen: VCA/VCU, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001
  Auditing en certificering

Module 5: Praktijkdagen

 • Werken op hoogte / werkplekinspecties
 • Besloten ruimten / meten (gasmeten, geluid, licht)
 • RI&E in de praktijk

Het instroomniveau voor deelname aan de MVK-opleiding is Mbo-niveau 4. Daarnaast is het een pre als je kennis hebt op het gebied van veiligheid (bijvoorbeeld VOL-VCA).

Mocht je niet in het bezit zijn van een diploma op Mbo-niveau 4, neem dan contact met ons op voor een toelatingsgesprek.

Ben je in het bezit van het diploma Operationele Veiligheidskunde (OVK) of Basis Veiligheidskunde (BVK), kun je instromen vanaf module 2 in onze MVK-opleiding.

De totale studiebelasting bedraagt hiermee circa 450 uur. De exacte studiebelasting hangt natuurlijk af van de kennis en ervaring die men al heeft.

16 lesdagen (128 uur)
Voorbereiding lesdagen (30– 60 uur)
Schriftelijk examen inclusief voorbereiding (circa 20 uur)

Scriptie:
onderzoek en rapportage (circa 150 – 250 uur)
presentatie en verdediging inclusief voorbereiding (circa 20 uur)

De investering inclusief examinering bedraagt € 6.900,00 exclusief BTW.

Het lesmateriaal wordt digitaal beschikbaar gesteld. De kosten voor de boeken alsmede de examen- en arrangementskosten zijn inbegrepen in de opleidingskosten.

De opleiding in het kort
Studieduur: 16 lesdagen
Taal: Nederlands
Frequentie: Tweewekelijks
Uren: 350 - 450 uren
Inclusief: 3 praktijkdagen
Investering: € 6.900,00 excl. BTW
Locatie Spijkenisse
Donderdag 11 mei 2023
Spijkenisse
Zaterdag 03 juni 2023
Spijkenisse
Donderdag 14 september 2023
Spijkenisse
Zaterdag 30 september 2023
Spijkenisse
Locatie IJsselstein
Dinsdag 04 april 2023
Ijsselstein
Zaterdag 08 april 2023
Ijsselstein
Dinsdag 22 augustus 2023
Ijsselstein
Zaterdag 02 september 2023
Ijsselstein

Informatieavonden

Spijkenisse (Pascalweg 1)
Iedere 1e dinsdagavond v/d maand

IJsselstein (Lorentzlaan 5)
Iedere 3e donderdagavond v/d maand

De voorlichting start om 19.00 uur.

Zet nu de eerste stap naar een veiligere toekomst – Vraag de brochure aan en ontdek hoe wij jou naar een hoger niveau tillen!

Waarom Safely?

Kleine cursusgroepen

Persoonlijke aandacht

Zeer praktijkgericht

Deskundigen met passie

Open inschrijvingen & maatwerk

Centraal gelegen

Vragen en advies

We staan klaar om je te helpen.

Wat cursisten en klanten zeggen

Veelgestelde vragen

Dit is mogelijk. We hanteren maximaal 4 termijnbetalingen.

Dit kan tot uiterlijk 1 dag van tevoren.

3 á 4 weken van tevoren wordt er een Go/No Go gegeven.

Door een inschrijfformulier toe te sturen die je hebt ontvangen via een van onze medewerkers of het inschrijfformulier op de website te gebruiken.

Nee, de boeken zitten bij de prijs en opleiding inbegrepen.

Nee, de examenkosten zitten bij de prijs en opleiding inbegrepen.

Nee, dit is niet mogelijk.

Spijkenisse en IJsselstein. Je schrijft je in voor een opleiding op een naar eigen gekozen locatie. Op deze locatie volg je de gehele opleiding. Uitzonderingen daargelaten bij onverhoopte omstandigheden.

Ja.

Op de eerste lesdag.

Voor de start van de opleiding.

Het is afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen of de opleiding doorgaat. Hier wordt 3 á 4 weken voor de start van de opleiding een beslissing over genomen.

Ja, dit kun je via ons telefoonnummer doen, 0181-507573 of via e-mail; secretariaat@safelygroup.com.

Iedere cursist krijgt toegang tot een online leerplatform waar alle informatie te vinden is.

Annulering van een overeenkomst met betrekking tot een Open Cursus of een In Company Cursus door de Opdrachtgever dient schriftelijk plaats te vinden. Bij annulering tot vier (4) weken voor de eerste cursusdag zal 25% van het verschuldigde cursusbedrag als annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering vanaf vier (4) weken tot twee (2) weken voor de eerste cursusdag zal 50% van het verschuldigde cursusbedrag als annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen twee (2) weken voor de eerste cursusdag is het volledige cursusgeld verschuldigd. Opdrachtgever heeft in dat geval geen recht op restitutie van het reeds betaalde en dient bovendien het nog onbetaalde deel van het cursusbedrag per omgaande voldoen. Indien de Cursist na aanvang van de Cursus de deelname daaraan beëindigt of anderszins niet aan de Cursus deelneemt, heeft Opdrachtgever geen recht op enige terugbetaling. Zie voor verdere informatie de Algemene Voorwaarden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.