ESG ondersteuning

ESG staat voor Environmental, Social, and Governance, en verwijst naar de drie centrale criteria die worden gebruikt om de duurzaamheids- en verantwoordelijkheidsprestaties van een bedrijf of organisatie te evalueren.

  1. Environmental (Milieu): Dit omvat de impact van een bedrijf op het milieu en hoe het zich inzet voor duurzaamheid. Het kan gaan om kwesties zoals klimaatverandering, energie-efficiëntie, watergebruik, afvalbeheer, en de bescherming van ecosystemen
  2. Social (Sociaal): Dit omvat de sociale aspecten van het bedrijf, zoals de relaties met werknemers, gemeenschappen, klanten en andere belanghebbenden. Het omvat onderwerpen zoals arbeidspraktijken, mensenrechten, diversiteit en inclusie, gezondheid en veiligheid, maatschappelijk engagement en impact op gemeenschappen.
  3. Governance (Bestuur): Dit omvat de manier waarop een bedrijf wordt bestuurd en beheerd, inclusief de structuur van het bestuur, transparantie, verantwoordingsplicht, ethiek, integriteit en naleving van wet- en regelgeving. Goed bestuur zorgt voor effectief leiderschap, risicobeheer en waarborging van de belangen van alle belanghebbenden.

ESG-criteria worden steeds belangrijker voor investeerders, beleggers en andere belanghebbenden omdat ze een holistisch beeld geven van de prestaties en het langetermijnwaardecreatiepotentieel van een bedrijf. Bedrijven die goed scoren op ESG-gebied worden vaak gezien als meer duurzaam, veerkrachtig en toekomstbestendig.

Hoe helpt Safely bedrijven aan hun ESG-doelstellingen?

Door middel van onze consultancydiensten bieden we op maat gemaakte oplossingen en begeleiding om bedrijven te helpen bij het implementeren van duurzame praktijken en het verbeteren van hun milieu-, sociale en governance prestaties.

Onze opleidingen spelen een cruciale rol in het vergroten van bewustzijn en het opbouwen van capaciteit binnen organisaties. We voorzien medewerkers van de nodige kennis en vaardigheden om duurzaamheid te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden, waardoor ze effectiever kunnen bijdragen aan de ESG-doelstellingen van hun bedrijf.

Daarnaast helpen onze HBS (Human Behavioural Safety) cultuur verbetertrajecten bedrijven bij het ontwikkelen van een cultuur die gericht is op gezondheid, veiligheid en duurzaamheid. Door het bevorderen van een positieve HBS-cultuur binnen organisaties, dragen we bij aan het verbeteren van werkomstandigheden, het verminderen van risico’s en het vergroten van het welzijn van medewerkers, wat op zijn beurt weer bijdraagt aan het behalen van ESG-doelstellingen.

Met deze gecombineerde inspanningen streven we ernaar om bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van hun ESG-doelstellingen en bij te dragen aan een duurzamere en verantwoordelijke bedrijfsvoering.

Meer weten hoe wij uw organisatie kunnen helpen om uw ESG-doelstellingen te behalen? Neem contact met ons op.

Waarom deze dienst?

Wij helpen u en uw organisatie graag verder op het gebied van organisatorische en HSE-aspecten gerelateerd aan veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieu. Neem hiervoor contact met ons op.

Zet nu de eerste stap naar een veiligere toekomst – Vraag de brochure aan en ontdek hoe wij jou naar een hoger niveau tillen!

Waarom Safely?

Maatwerkoplossing

Deskundigheid

Resultaatgerichte aanpak

Vragen en advies

We staan klaar om je te helpen.

Direct aanvragen

Wat cursisten en klanten zeggen

Veelgestelde vragen

ESG staat voor Environmental, Social, and Governance, en verwijst naar de drie centrale criteria die worden gebruikt om de duurzaamheids- en verantwoordelijkheidsprestaties van een bedrijf of organisatie te evalueren.

  • Environmental (Milieu): Dit omvat de impact van een bedrijf op het milieu en de inzet voor duurzaamheid, zoals klimaatverandering, energie-efficiëntie, watergebruik, afvalbeheer, en bescherming van ecosystemen.
  • Social (Sociaal): Dit omvat de sociale aspecten van het bedrijf, zoals relaties met werknemers, gemeenschappen, klanten, arbeidspraktijken, mensenrechten, diversiteit en inclusie, gezondheid en veiligheid, maatschappelijk engagement en impact op gemeenschappen.
  • Governance (Bestuur): Dit omvat de manier waarop een bedrijf wordt bestuurd en beheerd, inclusief bestuursstructuur, transparantie, verantwoordingsplicht, ethiek, integriteit en naleving van wet- en regelgeving.

ESG-criteria geven een holistisch beeld van de prestaties en het langetermijnwaardecreatiepotentieel van een bedrijf. Bedrijven die goed scoren op ESG-gebied worden vaak gezien als meer duurzaam, veerkrachtig en toekomstbestendig.

Door een inschrijfformulier toe te sturen die je hebt ontvangen via een van onze medewerkers of het inschrijfformulier op de website te gebruiken.

Safely biedt consultancydiensten op maat om bedrijven te helpen bij het implementeren van duurzame praktijken en het verbeteren van hun milieu-, sociale en governance prestaties. We bieden ook opleidingen om bewustzijn te vergroten en capaciteit op te bouwen binnen organisaties, evenals HBS-cultuurverbetertrajecten om een cultuur van gezondheid, veiligheid en duurzaamheid te bevorderen.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe we uw organisatie kunnen ondersteunen bij het behalen van ESG-doelstellingen.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.