Leadership programma

Algemeen

Het Human Behavioural Safety (HBS) systeem combineert de huidige Behaviour Based Safety (BBS) technieken met NeuroSafety, oftewel het wetenschappelijke inzicht in de hersenen en menselijk gedrag. Het belangrijkste voordeel van dit systeem is dat het de hele organisatie in een veranderproces meeneemt.

HBS focust zich op leren én gedrag. Dit resulteert in een bedrijfsbrede, structurele verbetering van de veiligheidscultuur binnen organisaties. Dat is veiligheidscultuur die ook op de lange termijn voor blijvende, positieve resultaten zorgt.

Safety Leadership programma

In deze trainingssessies komt de theorie vanuit diverse deskundigen naar voren welke bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van de HBS-methodiek, waaronder een neuroloog, een gedragswetenschapper, organisatiekundigen en andere gedragsexperts die allen een belangrijke relatie hebben met veiligheid. We komen er in deze trainingssessies achter hoe we gedrag kunnen beïnvloeden en hiermee o.a. (bijna-)
incidenten kunnen voorkomen en een efficiëntere manier van werken kunnen creëren. We richten ons op inter-relationele aspecten, waarbij onderwerpen als sociologie, psychologie en effectief leiderschap aan bod komen. De vraag; hoé kunnen we menselijk gedrag beïnvloeden zal worden beantwoord Het HBS-programma is bewezen effectief dankzij de toepassing van de huidige wetenschappelijk inzichten over menselijk gedrag en de hersenen. Dit wordt in de leadership trainingen ingezet om leidinggevenden inzicht te verschaffen over het veiligheidsgedrag van zichzelf en de werkvloer. Er worden vervolgens manieren besproken en oplossingen aangedragen om hier actief op te kunnen sturen.

Werkwijze

Op getrapte wijze trainingssessies verzorgen voor leidinggevenden volgens de HBS-methodiek in groepen van 10 man. De leadership trainingen bestaan uit in totaal 3 dagen waarvan 2 dagen achtereenvolgens en 1 dag op een later moment. De training is op een modulaire wijze opgebouwd en wordt aangesloten op de branding van de klant voor herkenbaarheid bij de deelnemers en maximale effectiviteit.

Waarom deze dienst?

Wij helpen u en uw organisatie graag verder op het gebied van organisatorische en HSE-aspecten gerelateerd aan veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieu. Neem hiervoor contact met ons op.

Zet nu de eerste stap naar een veiligere toekomst – Vraag de brochure aan en ontdek hoe wij jou naar een hoger niveau tillen!

Waarom Safely?

Gedragsgericht

Meetbaar

Betrokkenheid

Vragen en advies

We staan klaar om je te helpen.

Direct aanvragen

Wat cursisten en klanten zeggen

Veelgestelde vragen

Het HBS-systeem combineert Behaviour Based Safety (BBS) technieken met NeuroSafety, wat zich richt op het wetenschappelijk inzicht in de hersenen en menselijk gedrag. Het belangrijkste voordeel is dat het de hele organisatie betrekt in een veranderproces voor een bedrijfsbrede, structurele verbetering van de veiligheidscultuur.

HBS richt zich niet alleen op leren, maar ook op gedrag, wat resulteert in blijvende, positieve resultaten op lange termijn voor de veiligheidscultuur binnen organisaties.

Het Safety Leadership programma omvat trainingssessies waarin deskundigen uit diverse disciplines, zoals neurologie, gedragswetenschappen en organisatiekunde, deelnemen. Hier wordt geleerd hoe gedrag kan worden beïnvloed om (bijna-)incidenten te voorkomen en een efficiëntere werkomgeving te creëren.

Veiligheidsambassadeurs binnen een organisatie en leidinggevenden nemen deel aan de trainingssessies, waarbij ze inzicht krijgen in veiligheidsgedrag, zowel van henzelf als van hun werknemers. Oplossingen worden aangedragen om actief te kunnen sturen op veiligheidsgedrag.

Trainingssessies worden op getrapte wijze verzorgd voor groepen van maximaal 10 leidinggevenden. Het programma bestaat uit in totaal 3 dagen, waarvan 2 dagen achtereenvolgens en 1 dag op een later moment. De training is modulair opgebouwd en wordt afgestemd op de branding van de klant voor maximale effectiviteit en herkenbaarheid.

Het verbeteren van de veiligheidscultuur is essentieel omdat het een blijvende impact heeft op het welzijn en de veiligheid van werknemers, het minimaliseren van risico’s en het voorkomen van incidenten. Een positieve veiligheidscultuur creëert een omgeving waarin veiligheidsbewustzijn en -gedrag worden gestimuleerd, waardoor de werkomgeving veiliger en productiever wordt.

HBS draagt bij aan het verbeteren van de veiligheidscultuur door Behaviour Based Safety (BBS) technieken te combineren met NeuroSafety, wat leidt tot een diepgaand begrip van menselijk gedrag en de factoren die van invloed zijn op veiligheid. Door trainingssessies, zoals het Safety Leadership programma, worden leidinggevenden voorzien van de nodige kennis en tools om een positieve veiligheidscultuur te bevorderen en veiligheidsgedrag actief te sturen binnen de organisatie.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.