Communicatie Training

Algemeen

Herkent u dat? Er is een incident geweest en uw organisatie communiceert het incident, de basisoorzaken en verwachtingen in een toolbox en er verandert …. niets?

Veiligheid is essentieel voor uw bedrijfsvoering, continuïteit en bovenal de mensen werkzaam in dat bedrijf. Het bijzondere is dat niet iedereen die werkzaam is in risicovolle processen en taken veiligheid echt belangrijk vindt. Leidinggevenden en veiligheidskundigen proberen het belang en hun verwachtingen rondom veiligheid duidelijk te maken, kennen successen, maar komen uiteindelijk niet verder.

De workshop veiligheidsgedrag en communicatie

In de twee dagen van deze workshop gaan we interactief aan de slag met gedrag en communicatie. Wat is gedrag eigenlijk en hoe kunt u bij uw mensen de gewenste gedragingen verkrijgen, blijvend en zonder continu toezicht? Welke communicatie is passend voor verschillende scenario’s en wat zijn de valkuilen (of wellicht onterechte verwachtingen) hierbij? Om uw inzichten en kunde verder te verbeteren heeft deze workshop een uitstekende mix tussen theorie, praktijk en veel interactie tussen cursisten onderling en de docenten. Het programma is flexibel opgezet om zoveel mogelijk aan de wensen van de groep tegemoet te komen, maar de volgende zaken worden in ieder geval behandeld:

  • Communicatie: 1:1, 1:X en zin/onzin van een 
toolbox, procedures.
  • Gesprekstechnieken, beïnvloeden zonder 
autoriteit.
  • Coaching: 1:1 en vertaald naar een organisatie.
  • Gedrag en gedragsmodel, psychologie, Human 
Error.
  • (Veiligheids-)cultuur.
  • Nudging.

De doelgroep en het verblijf

Deze workshop is bedoeld voor leidinggevenden en veiligheidskundigen. U verblijft anderhalve dag met een groep van maximaal 9 personen in het congrescentrum Mennorode en een halve dag in een Boeing 737 en luchtverkeersleiding simulator. Een overnachting, twee lunches, een ontbijt en een diner zijn inbegrepen. Congrescentrum Mennorode is gelegen aan Kroondomein het Loo en beschikt over eindeloze wandel mogelijkheden.

Waarom deze dienst?

Wij helpen u en uw organisatie graag verder op het gebied van organisatorische en HSE-aspecten gerelateerd aan veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieu. Neem hiervoor contact met ons op.

Zet nu de eerste stap naar een veiligere toekomst – Vraag de brochure aan en ontdek hoe wij jou naar een hoger niveau tillen!

Waarom Safely?

Gedragsgericht

Meetbaar

Betrokkenheid

Vragen en advies

We staan klaar om je te helpen.

Direct aanvragen

Wat cursisten en klanten zeggen

Veelgestelde vragen

De Workshop Veiligheidsgedrag en Communicatie integreert HBS-principes door zich te richten op gedragsverandering en effectieve communicatie als essentiële onderdelen van het bevorderen van veiligheid binnen organisaties.

Tijdens de workshop worden HBS-principes toegepast door het verkennen van gedragsmodellen, psychologie en Human Error om inzicht te krijgen in de factoren die van invloed zijn op veiligheidsgedrag en hoe dit effectief kan worden beïnvloed.

De workshop richt zich op het creëren van een positieve veiligheidscultuur door het bespreken van onderwerpen zoals (veiligheids-)cultuur, nudging en coachingstechnieken om gewenst veiligheidsgedrag te bevorderen, zoals aanbevolen door HBS.

Leidinggevenden en veiligheidskundigen spelen een cruciale rol bij het implementeren van HBS-principes door het bevorderen van een veiligheidscultuur, het gebruik van effectieve communicatie en het stimuleren van gewenst veiligheidsgedrag bij medewerkers.

Door deel te nemen aan de Workshop Veiligheidsgedrag en Communicatie kunnen leidinggevenden en veiligheidskundigen de nodige kennis en vaardigheden verwerven om HBS-principes effectief toe te passen binnen hun organisatie, wat resulteert in een verbeterde veiligheidscultuur en verminderde incidenten.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.