ISO 9001

ISO 9001

Kwaliteit op alle fronten, daar draait het om bij de ISO 9001. Maar ook zeker bij ons. Door ISO-gecertificeerd te zijn als bedrijf toon jij aan dat je diensten en producten levert die matchen met de verwachtte kwaliteit. Wat uiteindelijk zou moeten leiden tot meer (tevreden) klanten. Een certificering voor ISO 9001 krijg je echter niet zomaar, hier gaan een aantal belangrijke stappen aan vooraf. En Safely helpt je hierbij door een effectieve begeleiding te bieden om de ISO te behalen. Zo kan jij efficiënt, kwalitatief en doeltreffend je bedrijfsprocessen stroomlijnen en je ISO-certificering binnenslepen.

Wat is ISO 9001?

ISO staat voor ‘International Standardization Organization’ en de ISO 9001 is een norm waar bedrijven aan moeten voldoen als het aankomt op kwaliteitslevering. Deze norm staat voor het ontwikkelen, invoeren en verbeteren van je kwaliteitsmanagementsysteem in het algemeen. Er staan allerlei eisen in de norm opgenomen door middel van een checklist met punten waar je als bedrijf aan moet voldoen. De ISO 9001 is in het leven geroepen om jouw klanten (en zakenpartners) tevreden te maken en te houden. Klanttevredenheid en een goede relatie met (zaken)partners is essentieel voor elk bedrijf.

Wat is de ISO 9001:2015?

Tegenwoordig hebben we te maken met de ISO 9001:2015. Voorheen was ISO 2015 de norm, maar sinds 2015 is de nieuwe norm ISO 9001:2015 geworden. Wanneer ontwikkelingen in de maatschappij er op den duur om vragen, kan het goed zijn dat de ISO 9001:2015 weer veranderd wordt. In dat geval word je bedrijf hiervan op de hoogte gebracht en dien je je kwaliteitsmanagementsysteem opnieuw af te stemmen op de nieuwe ISO-norm.

Wat houdt ISO 9001 kwaliteitsmanagement in?

Het ISO 9001 kwaliteitsmanagement richt zich op doelstellingen die de kwaliteit van je producten en diensten bevorderen. Het managen van kwaliteit dus. En daar is structuur voor nodig. Structuur die wij je graag bieden, zodat jij zonder zorgen je ISO 9001 certificering kan behalen. We brengen de structuur van je organisatie in kaart en maken er samen met jou en je personeel een betrouwbaar, veilig en kwalitatief eindresultaat van. We kijken voor het ISO 9001 kwaliteitsmanagement onder meer naar je planning, we helpen bij het optimaliseren van processen, bieden structuur en middelen en geven advies.

Waarom is ISO 9001 belangrijk?

Het nut en de noodzaak van ISO 9001 is op meerdere vlakken zichtbaar. Het optimaliseren van je organisatiestructuur, de veiligheid en kwaliteit staan voorop en dat zou eigenlijk altijd zo moeten zijn. Om hier blijvend aan te kunnen voldoen, moet je bedrijf eens in de zoveel tijd opnieuw aan de slag met de ISO. Voortdurende controlechecks zijn noodzakelijk, maar ook het bijschaven van de bedrijfsstructuur is essentieel, daar elk bedrijf doorgaans veel veranderingen doormaakt. Ook op momenten of punten waar je je wellicht wat minder bewust van bent. En daar helpen we graag bij.

De voordelen van ISO 9001 uitgelicht:

 • Betrouwbaar- en aantoonbaar kwaliteitsmanagementsysteem
 • De weg naar een hogere omzet
 • Kostenbesparend daar de kans op fouten gereduceerd wordt
 • Verhoogde klanttevredenheid
 • Betere vertrouwensband met zakenpartners

Wat is de ISO-checklist?

Aan de hand van de ISO-checklist kan je heel eenvoudig alle stappen doorlopen om kwalitatief op te schalen en je organisatie naar een veiliger, betrouwbaarder en kwalitatiever level te tillen. Deze checklist ligt niet zomaar voor handen, maar er zijn wel voldoende zaken bekend waaraan gewerkt moet worden. In de checklist worden onder meer de volgende zaken behandeld:

 • Risicoanalyse
 • Stakeholderanalyse
 • Kwaliteitsbeleid
 • Kwaliteitsdoelstellingen
 • ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem
 • Operationele planning
 • Communicatie met klanten en zakenpartners
 • Interne audit(s)
 • Verbeterpunten en sloteisen

Hoe word ik ISO 9001 gecertificeerd als bedrijf?

Het is in Nederland op diverse manieren mogelijk om een ISO 9001 certificering te behalen. Een auditor komt op den duur een audit uitvoeren bij je organisatie en wanneer de audit geslaagd is en je aan alle eisen en normen voldoet, ontvang je een certificaat. Om zo ver te komen moet je dus de richtlijnen volgen en een nulmeting uitvoeren. Ook het volbrengen van succesvol kwaliteitsmanagement is essentieel. Geen zorgen, wij helpen je hier graag bij.

Wij helpen je Safe-ly! Benieuwd hoe? Maak gerust een afspraak!

Veiligheid, gezondheid en kwaliteit staan bij ons enorm hoog in het vaandel. En dit dragen we graag over aan anderen. Ons doel is om zoveel mogelijk bedrijven te helpen bij het succesvol verkrijgen van een ISO-certificering. Wij brengen in kaart waar de pijnpunten liggen, hoe we kunnen opschalen in veiligheid en uiteraard behandelen we elke ISO 9001 eis.

Meer weten of een afspraak maken? Contacteer ons gerust.

Waarom deze dienst?

Wij helpen u en uw organisatie graag verder op het gebied van organisatorische en HSE-aspecten gerelateerd aan veiligheid, gezondheid, kwaliteit en milieu. Neem hiervoor contact met ons op.

Zet nu de eerste stap naar een veiligere toekomst – Vraag de brochure aan en ontdek hoe wij jou naar een hoger niveau tillen!

Waarom Safely?

Maatwerkoplossing

Deskundigheid

Resultaatgerichte aanpak

Vragen en advies

We staan klaar om je te helpen.

Direct aanvragen

Wat cursisten en klanten zeggen