Opleidingsaanbod preventiemedewerker

Opleidingen tot preventiemedewerker van Safely Academy

Wil jij een sleutelrol spelen in het waarborgen van een optimaal veilige omgeving? Streef jij in het dagelijks leven naar gezondheid en weet jij als geen ander goed de orde te houden? Dan liggen onze opleidingen tot preventiemedewerker wellicht precies in jouw straatje. Safely biedt jaarlijks diverse opleidingen aan die jou helemaal klaarstomen voor het werk als deskundige in de preventie.

Ons opleidingsaanbod en instroomdata

Wij zien het als onze missie om te strijden voor veiligheid, gezondheid en welzijn. De preventie van risico’s en ongevallen hoort hier volledig bij en het is aan jou om die taak te volbrengen. Jaarlijks ontvangen we talloze gepassioneerde studenten die dit ook als hun missie zien. Wij zorgen er vervolgens voor dat zij onze opleidingen tot preventiemedewerker met vlag en wimpel afronden. Klinkt dit jou als muziek in de oren? Kijk dan snel naar onze instroomdata:

Opleidingen tot preventiemedewerker op locatie Spijkenisse:

29 augustus 2023 (dinsdag)

14 november 2023 (dinsdag)

 

Opleidingen tot preventiemedewerker op locatie IJsselstein:

05 oktober 2023 (donderdag)

07 december 2023 (donderdag)

Hoelang duurt je studie?

Onze opleidingen tot preventiemedewerker hebben als doel om je snel- en volledig klaar te stomen voor het echte werk als veiligheidsdeskundige. Safely heeft hiervoor een compacte module ontworpen die het totaalpakket aanbiedt om je werk als preventiemedewerker optimaal te kunnen uitvoeren. Deze opleiding bestaat uit een tweedaagse training, waarvan de eerste lesdag vooral op theorie gebaseerd zal zijn en de tweede dag in het teken staat van een presentatie praktijkopdracht.

Je bent voor deze studie ongeveer 16 tot 20 uren kwijt en volgt de opleiding volledig in het Nederlands. Het is mogelijk om deze opleiding incompany te organiseren en te volgen. Voor meer informatie hierover kan je terecht bij ons contactteam.

Welke diploma’s heb ik nodig om te kunnen starten?

Om deel te kunnen nemen aan onze interessante opleidingen tot preventiemedewerker heb je een diploma nodig. Instromen kan namelijk al met een MBO-niveau 3 of 4 diploma. Heb je dit diploma niet? Of ben je bijvoorbeeld in het bezit van een niveau 2 diploma? Neem dan gerust contact op met ons. Wij plannen dan graag een gesprek met je in om te kijken of we je op basis van andere kwaliteiten toch kunnen toelaten tot onze opleiding.

Wat zijn mijn studiekosten?

Voor het volgen van onze cursussen tot preventiemedewerker betaal je een aantrekkelijk bedrag. Je krijgt namelijk ook je lunch volledig vergoed! Je betaalt een bedrag van €695,- exclusief btw. Heb je de opleiding goed afgerond? Dan ontvang je van ons een certificaat. Dit certificaat wordt ook wel het ‘certificaat van deelname’ genoemd en is het bewijs dat je als deskundige preventiemedewerker aan de slag mag!

Ontdek of onze opleidingen tot preventiemedewerker iets voor jou zijn

Weet je nog niet zeker of de cursussen tot preventiemedewerker echt bij je passen? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je. Jaarlijks lanceren we meerdere informatiebijeenkomsten waar gepassioneerde docenten en mensen uit het vak je alles vertellen over het werk als- en de opleidingen tot preventiemedewerker. Deze informatieavonden vinden plaats op de volgende data:

Informatiebijeenkomsten Spijkenisse (Pascalweg 1):

Iedere 1e dinsdagavond van de maand

Informatiebijeenkomsten IJsselstein (Lorentzlaan 5):

Iedere 3e donderdagavond van de maand

Ben jij benieuwd of het iets voor jou is? Schrijf je dan hier in voor de bijeenkomst!

Waarom de opleidingen tot preventiemedewerker bij Safely volgen?

Veiligheid, gezondheid en welzijn vallen zeker onder de belangrijkste drie kernwaarden van Safely. Onze passie komt terug in alles wat we doen en we hopen zo ook jou en vele anderen te enthousiasmeren voor onze geweldige opleidingen tot preventiemedewerker.

Wat je van ons mag verwachten? Een heleboel prettige voordelen:

 • Lessen in kleine klassen van maximaal 10 personen
 • Docenten met een passie voor jouw ontwikkeling
 • Open inschrijven op startdata die aansluiten op jouw werk- en leefstijl
 • Eenvoudig studeren op een locatie bij jou in de buurt
 • Hobéon certificering

Meer weten over onze opleidingen tot preventiemedewerker?

Ben je benieuwd hoe de opleiding opgebouwd is, wat je allemaal leert en hoe deze verloopt? Wij vertellen je er graag alles over. Lees hier meer over de opleidingen tot preventiemedewerker.

Benieuwd wat een preventiemedewerker allemaal doet?

Het werk als preventiemedewerker is enorm uiteenlopend, dynamisch en interessant. Maar wat doe je eigenlijk allemaal op een dag? Daar informeren we je graag over. Bekijk hier wat een preventiemedewerker zoal doet.

Schrijf je nu in voor onze opleiding of vraag ons om meer informatie!

Ben je al helemaal overtuigd dat onze cursussen voor preventiemedewerker helemaal in jouw straatje passen? Wacht dan niet langer en Wil je eerst meer informatie? Neem dan gerust contact op met ons.

Deze opleiding bij Safely
 • Aandacht voor persoonlijke begeleiding
 • Binnen no time klaar met je studie
 • Maatwerk opdrachten voor iedere student
 • Intensieve begeleiding van ervaren docenten
 • Betrokken docenten met een passie voor veiligheid
 • Lessen gericht op de praktijk
 • Eenvoudig bereikbare leslocaties

Hoe is de studie opgebouwd?
Bij Safely bieden we de opleiding preventiemedewerker aan, zodat organisaties de mogelijkheid hebben om veiligheid weer op één te zetten. En jij gaat die kans vervullen. We hebben de studie ontworpen als korte cursus van 2 lesdagen, waarbij alle facetten van veiligheid, hygiëne en risico-inventarisatie aan bod komen. De gezondheid van een organisatie en haar medewerkers ligt na het succesvol afronden van de preventiemedewerker opleiding (mede) in jouw handen.

Een interessante studie voor mensen met oog voor veiligheid en preventie
Je gaat bij ons een interessante studietijd tegemoet, daar je in korte tijd alles leert over wat het betekent om de rol van preventiemedewerker te vervullen en hoe je jezelf kan opstellen ten opzichte van een organisatie. Wat zijn je belangrijkste taken? Hoe richt je deze taken in? Met wie werk je samen? Hoe betrek je het management/de directie? Alle antwoorden op deze vragen ga je tijdens deze interessante studie vinden.

Ben ik geschikt voor de opleiding preventiemedewerker?
Bij ons gaat het er niet om wat je al kan, maar wat je in je hebt. Zie jij jezelf als een preventiespecialist in het dagelijks leven? Draag jij graag de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van anderen en ben jij in staat om van risico’s kansen te maken en adequate oplossingen te bieden? Dan zien wij jou zeker als een potentiële preventiemedewerker. Het volgen van de preventiemedewerker cursus raden we dan ook ten zeerste aan.

Niet iedereen wil de verantwoordelijkheid dragen voor veiligheid en het wegnemen van gevaren. Ze vinden het eng of zien hobbels op de weg voor het dragen van een grote verantwoordelijkheid. Tóch zijn wij ervan overtuigd dat iedereen dit in zich heeft. Twijfel je nog of weet je niet zeker of deze functie bij je past? Laat je dan gerust goed informeren door onze ervaren specialisten, dan weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Hoe ziet je studielast eruit?
Kies je voor de opleiding preventiemedewerker? Dan zit je helemaal goed als je op zoek bent naar een korte (maar krachtige) opleiding. Zoals gezegd bestaat de cursus uit 2 lesdagen. In totaal ben je 14 uur kwijt aan de interessante lessen die gegeven worden door ervaren docenten met een directe link met het beroep als preventiemedewerker. Vanuit deze lessen volgen nog enkele opdrachten, waar je ongeveer 4 uur aan zelfstudie voor mag rekenen.

De lesdagen zijn van 8:30 tot 16:00 uur en worden verdeeld over twee weken. Hierbij houden we uiteraard rekening met reguliere schoolvakanties. Dit is echter wel afhankelijk van de exacte regio waar je de preventiemedewerker opleiding gaat volgen.

Wat is de investering voor de opleiding preventiemedewerker?
Je volgt de preventiemedewerker cursus bij ons voor een aantrekkelijke investering. Namelijk voor slechts € 799,- exclusief btw. Deze kosten zijn inclusief een verrukkelijke lunch die wij je aanbieden. De kosten voor het boek zijn niet inbegrepen, maar deze kan je eenvoudig bij ons bestellen.

Heb je de cursus succesvol afgerond? Dan ontvang je uiteraard een Certificaat van deelname.

De opleiding in het kort
Studieduur: 2 lesdagen
Taal: Nederlands
Frequentie: 2 keer
Uren: 14 uur
Investering: € 799,00 ex. BTW
Locatie Spijkenisse
08 april 2024 (maandag)
Spijkenisse
24 juni 2024 (maandag)
Spijkenisse
16 september 2024 (maandag)
Spijkenisse
Locatie IJsselstein
13 mei 2024 (maandag)
Ijsselstein

Informatieavonden

Spijkenisse (Pascalweg 1)
Iedere 1e dinsdagavond v/d maand

IJsselstein (Lorentzlaan 5)
Iedere 3e donderdagavond v/d maand

De voorlichting start om 19.00 uur.

Zet nu de eerste stap naar een veiligere toekomst – Vraag de brochure aan en ontdek hoe wij jou naar een hoger niveau tillen!

Waarom Safely?

Kleine cursusgroepen

Persoonlijke aandacht

Zeer praktijkgericht

Deskundigen met passie

Open inschrijvingen & maatwerk

Centraal gelegen

Vragen en advies

We staan klaar om je te helpen.

Wat cursisten en klanten zeggen

Veelgestelde vragen

Dit is mogelijk. We hanteren maximaal 4 termijnbetalingen.

Dit kan tot uiterlijk 1 dag van tevoren.

3 á 4 weken van tevoren wordt er een Go/No Go gegeven.

Door een inschrijfformulier toe te sturen die je hebt ontvangen via een van onze medewerkers of het inschrijfformulier op de website te gebruiken.

Nee, de boeken zitten bij de prijs en opleiding inbegrepen.

Nee, de examenkosten zitten bij de prijs en opleiding inbegrepen.

Nee, dit is niet mogelijk.

Spijkenisse en IJsselstein. Je schrijft je in voor een opleiding op een naar eigen gekozen locatie. Op deze locatie volg je de gehele opleiding. Uitzonderingen daargelaten bij onverhoopte omstandigheden.

Ja.

Op de eerste lesdag.

Voor de start van de opleiding.

Het is afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen of de opleiding doorgaat. Hier wordt 3 á 4 weken voor de start van de opleiding een beslissing over genomen.

Ja, dit kun je via ons telefoonnummer doen, 0181-507573 of via e-mail; secretariaat@safelygroup.com.

Iedere cursist krijgt toegang tot een online leerplatform waar alle informatie te vinden is.

Annulering van een overeenkomst met betrekking tot een Open Cursus of een In Company Cursus door de Opdrachtgever dient schriftelijk plaats te vinden. Bij annulering tot vier (4) weken voor de eerste cursusdag zal 25% van het verschuldigde cursusbedrag als annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering vanaf vier (4) weken tot twee (2) weken voor de eerste cursusdag zal 50% van het verschuldigde cursusbedrag als annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen twee (2) weken voor de eerste cursusdag is het volledige cursusgeld verschuldigd. Opdrachtgever heeft in dat geval geen recht op restitutie van het reeds betaalde en dient bovendien het nog onbetaalde deel van het cursusbedrag per omgaande voldoen. Indien de Cursist na aanvang van de Cursus de deelname daaraan beëindigt of anderszins niet aan de Cursus deelneemt, heeft Opdrachtgever geen recht op enige terugbetaling. Zie voor verdere informatie de Algemene Voorwaarden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.