BVK Opleidingen

Het opleidingsaanbod BVK binnen de Safely Academy

Is het waarborgen- en coördineren van veiligheid jou op het lijf geschreven? En zie jij het als jouw levensdoel om de algehele veiligheid te bewaken op iedere locatie? Twijfel dan niet langer en schrijf je vandaag nog in voor één van onze BVK opleidingen! Dé plek waar je alles leert over de wet- en regelgeving en waar gepassioneerde docenten klaar staan om je volledig wegwijs te maken in dit bijzonder mooie vak.

Het opleidingsaanbod bij Safely

Wij bieden onze BVK opleidingen aan op verschillende locaties door Nederland en bieden diverse instroomdata. Op deze manier heb je de mogelijkheid om geheel op je eigen manier een opleiding te volgen op een locatie bij jou in de buurt. Je kan terecht in Spijkenisse aan de Pascalweg 1 en in IJsselstein aan de Lorentzlaan 5.

Hoelang duurt je studieperiode?

Wanneer je begint aan één van onze BVK opleidingen, bieden we je een passend lesschema aan die je binnen 6 lesdagen al kan volgen. Daarnaast voegen we 1 praktijksessie toe welke binnen deze 6 lesdagen valt. Qua studielast kan je uitgaan van maximaal 83 uur. Dit is inclusief alle bedrijfsopdrachten en examens.

Wat kan je verwachten?

Je start je BVK opleiding met de eerste lesdag over wetgeving. Hierin behandelen we belangrijke basis zaken, waaronder alles over wet- en regelgeving omtrent veiligheid, gezondheid en welzijn. We gaan dieper in op arbozorg en leren je alles over risicobeheersing.

De volgende 2 lesdagen bevatten veiligheidsthema’s op het gebied van arbeidsmiddelen en arbeidsplaatsen. De 5e lesdag gaat onder meer in op de belangrijke voorschriften bij brandgevaar, gevaarlijke stoffen, explosiegevaar en laboratoria. Tijdens lesdag 6 houden we een praktijksessie waar je alle reeds geleerde skills kan toepassen in de realiteit.

Wat zijn de kosten voor de opleiding?

Het is de bedoeling dat de opleiding toegankelijk is voor iedereen die het in zich heeft om veiligheid te bewaken én te coördineren. In totaliteit bedragen de kosten voor de opleiding €2.660,- exclusief btw, inclusief al het lesmateriaal, examens en de praktijksessie.

Waarom wil je de opleiding bij Safely volgen?

Het is onze passie om overal en altijd de veiligheid te bewaken. En die passie? Die dragen we graag over aan jou. Dit is de reden waarom je enkel gepassioneerde docenten zult tegenkomen die staan voor waar ze in geloven: veiligheid, gezondheid en welzijn. Het overdragen van hun ervaring, belangrijke regels en voorschriften doen zij uit liefde voor het vak. Dat maakt dat jij dus kiest voor de beste opleiding in basis veiligheidskunde die er is.

Daarnaast kan je het volgende verwachten:

 • Uiterst praktijkgerichte docenten
 • Kleine klassen van maximaal 10 personen
 • Intensieve begeleiding, advies en ondersteuning
 • Kwaliteit en Hobéon SKO accreditatie
 • Inschrijven kan op ieder moment

Kom langs tijdens één van onze informatieavonden

Onze informatieavonden voor de BVK opleidingen zijn dé momenten waarop je echt goed kennismaakt met wat wij doen voor veiligheid. Kom gerust langs in Spijkenisse of IJsselstein om te zien wat Safely voor je in petto heeft.

Meer weten over hoe onze BVK opleidingen in elkaar zitten?

Benieuwd wat de BVK opleidingen met zich meebrengen en wat je allemaal gaat leren? Wij vertellen je er alles over. Lees hier meer over onze BVK opleiding!

Nieuwsgierig naar wat een veiligheidskundige doet?

Wil jij wel weten waar je straks komt te werken als veiligheidskundige? En welke werkzaamheden hiertoe behoren? Bekijk dan hier wat een veiligheidskundige doet.

Is veiligheid coördineren helemaal aan jou besteed? Schrijf je nu in voor één van onze BVK opleidingen!

Ben jij in de wieg gelegd voor deze bijzondere taak? Laat er dan niet al te veel gras over groeien en schrijf je vandaag nog in voor één van onze BVK opleidingen in Spijkenisse of IJsselstein. Heb je nog vragen voor ons? Stuur gerust een mail naar info@safelygroup.com of bereik ons telefonisch. Voor Spijkenisse bel je naar 0181 – 50 75 73 en voor IJsselstein bel je met 030 – 20 06 944.

Arbeidsveiligheid is een breed vakgebied en richt zich met name op de preventieve kant van veiligheidsaspecten. Binnen deze opleiding komen de volgende modules en onderwerpen aan bod:

Lesdag 1: Arbozorg en wet- en regelgeving

 • Arbozorg en organisatie
 • Taken en positie van de veiligheidskundige
 • Wet- en regelgeving
 • VCA-norm
 • Toelichting bedrijfsopdrachten

Lesdag 2: Risicobeheersing

 • Risicobeheersing
 • Gevaar- en risicoherkenning
 • Arbeidshygiënische strategie
 • Risico-inventarisatie en –evaluatie (RI&E), IMA, TRA, LMRA
 • V&G-plannen
 • Werkvergunningen
 • Ontstaan van ongevallen en relatie met gedrag

Lesdag 3: Veiligheidsthema’s (arbeidsplaatsen)

 • Arbeidshygiëne: gezondheidsleer, toxicologie, blootstelling
 • Fysieke belasting
 • Geluid, trillingen, verlichting, koude en hittebelasting, (binnen)klimaat
 • Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)

Lesdag 4: Veiligheidsthema’s (arbeidsmiddelen)

 • Ongevalsmanagement: registratie, procedures, analyse, methodieken
 • Adviesvaardigheden (communicatie, rapporteren, presenteren, interviewtechnieken)
 • Organisaties en processen, functie-inhoud
 • Normen en richtlijnen: VCA/VCU, ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001
 • Auditing en certificering

Lesdag 5: Veiligheids-/gezondheidsthema’s

 • Gevaarlijke stoffen (opslag, GHS, H&P-zinnen, VIB/SDS)
 • Brandgevaar, BHV en bedrijfsnoodplan
 • Explosiegevaar (ATEX)
 • Milieu
 • Laboratoria

Het instroomniveau voor deelname aan de BVK-opleiding is MBO-niveau 2/3. Daarnaast dien je te beschikken over het diploma VOL-VCA en/of VVI. Mocht je niet in het bezit zijn van een diploma op MBO-niveau 2/3, neem dan contact met ons op voor een toelatingsgesprek.

De totale studiebelasting bedraagt hiermee circa 60– 84 uur. De exacte studiebelasting hangt natuurlijk af van de kennis en ervaring die men al heeft. Lesdagen (8:30 – 17:00 uur) worden normaliter eens per twee weken verzorgd waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met reguliere schoolvakanties (afhankelijk van regio).

 • 6 lesdagen (48 uur)
 • Voorbereiding lesdagen (circa 10 – 20 uur)
 • Schriftelijk examen (circa 1,5-2 uur)
 • Bedrijfsopdrachten (circa 16 – 32 uur):

De investering inclusief examinering bedraagt € 2.660,00 exclusief BTW. Het lesmateriaal wordt zowel fysiek als digitaal beschikbaar gesteld. De kosten voor de boeken alsmede de examen- en arrangementskosten zijn inbegrepen in de opleidingskosten.

Hobéon SKO-gecertificeerd.

De opleiding in het kort
Studieduur: 6 lesdagen
Taal: Nederlands
Frequentie: Tweewekelijks
Uren: 60-84 uren
Inclusief: extra praktijksessie
Investering: € 2.660,00 excl. BTW
Locatie Spijkenisse
06 april 2024 (zaterdag)
Spijkenisse
03 september 2024 (dinsdag)
Spijkenisse
21 september 2024 (zaterdag)
Spijkenisse
04 november 2024 (maandag)
Spijkenisse
Locatie IJsselstein
18 mei 2024 (zaterdag)
Ijsselstein
11 juni 2024 (dinsdag)
Ijsselstein
10 oktober 2024 (donderdag)
Ijsselstein
19 oktober 2024 (zaterdag)
Ijsselstein
16 november 2024 (zaterdag)
Ijsselstein

Informatieavonden

Spijkenisse (Pascalweg 1)
Iedere 1e dinsdagavond v/d maand

IJsselstein (Lorentzlaan 5)
Iedere 3e donderdagavond v/d maand

De voorlichting start om 19.00 uur.

Zet nu de eerste stap naar een veiligere toekomst – Vraag de brochure aan en ontdek hoe wij jou naar een hoger niveau tillen!

Waarom Safely?

Kleine cursusgroepen

Persoonlijke aandacht

Zeer praktijkgericht

Deskundigen met passie

Open inschrijvingen & maatwerk

Centraal gelegen

Vragen en advies

We staan klaar om je te helpen.

Wat cursisten en klanten zeggen

Veelgestelde vragen

Dit is mogelijk. We hanteren maximaal 4 termijnbetalingen.

Dit kan tot uiterlijk 1 dag van tevoren.

3 á 4 weken van tevoren wordt er een Go/No Go gegeven.

Door een inschrijfformulier toe te sturen die je hebt ontvangen via een van onze medewerkers of het inschrijfformulier op de website te gebruiken.

Nee, de boeken zitten bij de prijs en opleiding inbegrepen.

Nee, de examenkosten zitten bij de prijs en opleiding inbegrepen.

Nee, dit is niet mogelijk.

Spijkenisse en IJsselstein. Je schrijft je in voor een opleiding op een naar eigen gekozen locatie. Op deze locatie volg je de gehele opleiding. Uitzonderingen daargelaten bij onverhoopte omstandigheden.

Ja.

Op de eerste lesdag.

Voor de start van de opleiding.

Het is afhankelijk van de hoeveelheid aanmeldingen of de opleiding doorgaat. Hier wordt 3 á 4 weken voor de start van de opleiding een beslissing over genomen.

Ja, dit kun je via ons telefoonnummer doen, 0181-507573 of via e-mail; secretariaat@safelygroup.com.

Iedere cursist krijgt toegang tot een online leerplatform waar alle informatie te vinden is.

Annulering van een overeenkomst met betrekking tot een Open Cursus of een In Company Cursus door de Opdrachtgever dient schriftelijk plaats te vinden. Bij annulering tot vier (4) weken voor de eerste cursusdag zal 25% van het verschuldigde cursusbedrag als annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering vanaf vier (4) weken tot twee (2) weken voor de eerste cursusdag zal 50% van het verschuldigde cursusbedrag als annuleringskosten in rekening worden gebracht. Bij annulering binnen twee (2) weken voor de eerste cursusdag is het volledige cursusgeld verschuldigd. Opdrachtgever heeft in dat geval geen recht op restitutie van het reeds betaalde en dient bovendien het nog onbetaalde deel van het cursusbedrag per omgaande voldoen. Indien de Cursist na aanvang van de Cursus de deelname daaraan beëindigt of anderszins niet aan de Cursus deelneemt, heeft Opdrachtgever geen recht op enige terugbetaling. Zie voor verdere informatie de Algemene Voorwaarden.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.