Alleen door samen te werken maken we echt het verschil!

Jack Staak

Functie: Safely Consultant

Mijn naam is Jack Staak en werk als Safely Consultant.

Mijn allereerste “echte” baan was matroos bij de Koninklijke Marine en later werd ik officier bij de Koninklijke Luchtmacht. Na de militaire academie te hebben voltooid en enkele jaren als basis officier te hebben gediend, liet ik defensie achter me om de burgerwereld te gaan verkennen.

Ik ging werken bij een offshore bedrijf als control room/radio operator – hier kwam ik voor het eerst in aanraking met EHS (Environment, Health & Safety). Ik had tot op dat moment geen idee dat dit vak bestond en, wauw, ik voelde gelijk een klik. Dit vak past bij mijn karakter: bewust, beschermend, mensgericht, rationeel en vakkundig. De EHS Managers die ik ontmoette hield ik dichtbij, ik probeerde van hen te leren en pakte zelfstandig EHS werkzaamheden op, waaronder veiligheidsrapporten, incidentonderzoek, milieubewaking en optimalisatie van de calamiteitenplannen.

Gepassioneerd besloot ik op eigen kosten NEBOSH Certificate te doen en kort daarna mocht ik aan de slag als QHSE Officer op Microsoft Datacenters NL. Daar ontwikkelde ik eigenhandig de lokale EHS systemen en kreeg vier keer ongevraagd promotie. Na ook mijn NEBOSH Diploma te hebben behaald, had ik mezelf opgewerkt tot een van de managers op QHSE die de MS datacenters van heel Nederland mocht overzien.

Binnen Safely werk ik om samen het grotere verschil te maken en de mooie Safely filosofie; “een veilige werkplek toegankelijk voor iedereen ter wereld”, verder de wereld in te helpen.

Vragen en/of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Of bent u op zoek naar een specifieke maatwerk opdracht, neem dan vrijblijvend contact met ons op.