Moeizame wegen, lijden vaak naar mooie bestemmingen

Frank Put

Functie: Consultant

Mijn naam is Frank Put en ben geboren en getogen in Rotterdam, daar heb ik ook mijn studie gevolgd, ben uiteindelijk afgestuurd als microbiologisch analist. Om vervolgens voor een contract research bedrijf te werken in Rotterdam wat gevestigd zit in de Rotterdam Science Tower.

Bij dit bedrijf ben ik dan ook in contact gekomen met HSE en alles wat erbij kwam kijken. Toen mij uiteindelijk gevraagd werd om deze functie te bekleden in het bedrijf als HSE officer, heb ik dan ook niet lang getwijfeld en de kans gegrepen. Om de HSE functie goed te bekleden binnen deze organisatie heb ik de Hoofd Bedrijfshulpverlener certificaat behaalt en de middelbare veiligheidskundige opleiding gevolgd en afgerond (2020). Na bijna 6,5 jaar werkzaam te zijn voor dit mooie bedrijf, heb ik de overstap mogen maken naar Evos Rotterdam een op- en overslag terminal en productie plant van formaldehyde, paraformaldehyde en hexamine.

Bij het bedrijf Evos Rotterdam was ik actief als HSSEQ advisor en was is verantwoordelijk voor de operationele HSSEQ zaken, zoals ongevallen onderzoek, interne en externe audits begeleiden, trainingen verzorgen, schrijven van verschillende documenten (procedures, beleidstukken, instructies enz.), implementatie van een digitaal werkvergunningensysteem en andere arbeidsveiligheid aspecten. Na 1,5 jaar werkzaam te zijn voor deze organisatie, mocht ik de overstap maken naar Safely.

Inmiddels volg ik de opleiding Hogere veiligheidskunde en Arbeidshygienst en die hoop ik eind 2024 te hebben volbracht. Na het behalen van deze opleidingen wil ik mij laten certificeren als kerndeskundigen om verder hier een rol in te betekenen in de veiligheidswereld.

Wat mijn intrinsieke motivatie is om dit werk te gaan doen is, omdat ik geloof in een goede samenwerking tussen afdelingen dus ook samenwerken met een veiligheidsafdeling in de organisatie, want je bent uiteindelijk 1 organisatie en je hebt als organisatie 1 doel. Hierbij is het dan ook belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven. Een organisatie helpen met dit proces, fascineert mij enorm.

Daarnaast vind ik organisaties verder helpen in het proces van arbeidsomstandigheden enorm interessant en hieruit haal ik dan ook mijn voldoening uit. Uiteindelijk is iedereen gebaad bij een goede werkomstandigheid of dat nauw de werkgever is of de werknemer of zelfs echtgenote/ partners/ kinderen noem het maar op.

Sterke punten zijn: motiveren | innoveren | laagdrempelig zijn voor een ieder in de organisatie | optimistisch.

Vragen en/of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Of bent u op zoek naar een specifieke maatwerk opdracht, neem dan vrijblijvend contact met ons op.