Pieter Diehl

Pieter Diehl

Functie: Adviseur duurzame inzetbaarheid

Ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd in Eindhoven. Na wat jaren les gegeven te hebben op MTS en HTS ben ik   hogere veiligheidskundige en lead auditor geworden bij een arbodienst. Na een paar jaar ben ik ook regio manager geworden bij deze arbodienst.

Na 15 jaar ben ik overgestapt als manager naar een consultantsbureau. Hier heb ik veel geleerd over gedrag, cultuur en visie van mensen en bedrijven. Dit was een verrijking als veiligheidskundige. Hier ben ik in contact gekomen met Stephen Covey. Het gedachtengoed van Stephen Covey gebruik ik nu vaak om veranderingen te realiseren binnen organisaties. Dit doe ik op bedrijfs- en op individueel niveau. Na 8 jaar ben ik overgestapt naar de BMDzuid Nederland als HVK-er en organisatieadviseur. Hier houd ik mij voor 40% bezig met adviseren van bedrijven  over veiligheidsproblemen en voor 60% over gedrag en {veiligheids)cultuur veranderingen.  Naast deze werkzaamheden schrijf ik boeken (arbo gerelateerd) en geef ik congressen en ben voorzitter van de beroepsvereniging van preventiemedewerkers. Binnen Safely  geef ik oa  lessen als:  De RIE, Auditen, Visie, machineveiligheid en begeleid ik cursisten tijdens het afstuderen.

Als je mij vraagt waar ik de afgelopen jaren mee bezig geweest ben zeg ik:

Ik ben bezig geweest aan het duurzaam inzetbaar houden van werknemers.

Vragen en/of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Of bent u op zoek naar een specifieke maatwerk opdracht, neem dan vrijblijvend contact met ons op.