Jeroen Maes

Houd explosies in de hand met ATEX

Jeroen Maes

Functie: ing. Hogere Veiligheidskundige, Technisch Adviseur ATEX, Directeur MSPS B.V., Docent HVK.

Tijdens mijn afstuderen van de opleiding elektrotechniek in Eindhoven, ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de “ATEX-wereld”. Sindsdien ben ik al bijna 20 jaar dagelijks actief met ATEX-vraagstukken. Mijn werkgebied ligt vooral in de poederverwerkende industrie.

Verder heb ik diverse trainingen en opleidingen gevolgd, waaronder mijn HVK. Mijn rol binnen SAFELY is docent/trainer ATEX, in de module procesveiligheid, voor de opleiding hoger veiligheidskunde.

In de beginjaren lag mijn focus vooral op het adviseren, opstellen van explosieveiligheidsdocumenten (EVD), het maken ATEX-RI&E`s, het maken van zone-tekeningen, het geven van ATEX-trainingen etc. Geleidelijk zijn mijn werkzaamheden meer verschoven naar levering en service van de explosiebeveiligingsproducten.

Met mijn bedrijf MSPS adviseren, berekenen, leveren en installeren wij explosiebeveiligingsapparatuur. Hierbij moet je denken aan explosie- onderdrukkingssystemen, explosie- isolatie, ATEX-terugslagkleppen, explosie-ontlastpanelen, vlamdovers, explosie-blokkeerschuiven. Tevens voeren wij ook stofonderzoek uit. (o.a Kst, Lel, MIE) De bepaling van de juiste stofeigenschappen is noodzakelijk en essentieel voor het opstellen van een correcte risicoanalyse (EVD) en bij het berekenen van explosiebeveiligingsapparatuur.

Rijke theoretische en praktische ervaring in ATEX, betrouwbaar, service gericht,  gedreven, doelgericht.

Vragen en/of meer informatie?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Of bent u op zoek naar een specifieke maatwerk opdracht, neem dan vrijblijvend contact met ons op.